1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (925 stemmen, gemiddeld: 4,29 van de 5)
Laden...

De groeiende economie, het bereik van internationale bedrijven en de vele mogelijkheden maakt wonen en werken in Ierland (in steden zoals Dublin, Cork, Belfast Galway)een slimme keuze .

Met een van de jongste populaties in Europa, is het heerlijk om te wonen in Ierland als je op zoek bent naar een nieuw begin of een mooi avontuur.

Kies hier uit actuele vacatures in Ierland. Zit er iets bij wat je interessant lijkt? Klik dan op de vacature om er meer over te lezen.

   

  Werken in Ierland: Algemene info + Arbeidsmarkt

  Afbeelding brug. Vacatures in Dublin

  Het land heeft een van de hoogste levensstandaarden in Europa. Dankzij zijn goed verbonden geografische ligging en lage vennootschapsbelastingtarieven heeft een indrukwekkend aantal multinationale bedrijven Europese hoofdkantoren in het land. Hierdoor wordt er in Ierland een schat aan mogelijkheden aangeboden.

  Ierland is beroemd om zijn geschiedenis en folklore. Je kunt er profiteren van alles wat de weelderige groene landschappen en grootstedelijke steden te bieden hebben. Verder kun je er misschien ook genieten van een Guinness of twee.

  Meld je gratis en vrijblijvend aan via onderstaande knop, omdat we je dan kunnen helpen voor werken in Dublin of een andere plek in Ierland.

  Afbeelding Grote Oranje knop met tekst gratis aanmelden erop

  Engels wordt veel gesproken en degenen die op het Emerald Isle wonen zijn vriendelijk en gastvrij dus een heleboel nederlanders emigreren naar Ierland.

  Ierland werd zwaar getroffen door de wereldwijde economische recessie, waardoor bedrijven minder werven. De Ierse economie groeide echter in 2017 driemaal sneller dan enig ander Europees land. Verder lag het werkloosheidspercentage met 6% op een dieptepunt van bijna tien jaar. De Ierse economie begint echter langzaamaan te herstellen.

  De dienstensector domineert de arbeidsmarkt. Er zijn kansen te vinden in een aantal grote industrieën zoals bijvoorbeeld de groeiende technologiesector, waar de vraag naar IT-medewerkers hoog is.

  Dankzij de toenemende populariteit van Ierland als vakantiebestemming, hebben de callcenter, horeca- en toeristenindustrie behoefte aan zowel geschoolde als tijdelijke werknemers. Hierdoor zul je dus makkelijker vacatures in Dublin en andere steden vinden om te werken in Ierland.

  In de video hieronder legt een vrouw uit in het Engels hoe het is om in Ierland te werken als een buitenlander.

  Wil je zelf ook wonen en werken in Dublin of een andere stad? Meld je dan gratis aan via de button hieronder.

  Afbeelding Grote Oranje knop met tekst meld mij gratis aan erop

  Populaire banen voor afgestudeerden

  Dranken en brouwen
  Chemicaliën
  Computerhardware en -software
  Etenswaren
  Medische apparaten en geneesmiddelen
  Het land is ook de thuisbasis van verschillende multinationale bedrijven in Ierland. Hieronder vind je een aantal voorbeelden:

  Concurrentie voor gekwalificeerde banen is hevig en je kansen op het veiligstellen van werk nemen toe met relevante werkervaring en kwalificaties.

  In het algemeen zal het vinden van werk gemakkelijker zijn in grote steden zoals Cork, Dublin en Galway. Hoewel de hoofdstad van Dublin relatief duur is, zijn de kosten van levensonderhoud goedkoper dan die van andere grote Europese steden zoals Kopenhagen, Londen, Parijs en Zürich.

  Kijk voor vacatures in Ierland op:

  Afbeelding vacatures werken in Ierland Dublin Belfast. Je ziet een landschap landschap

  Vaardigheidstekorten

  De Ierse economie heeft een tekort aan vaardigheden op een aantal gebieden zoals:

  • Zaken en financiën – accountants, analisten van business intelligence, financieel adviseurs, professionals op het gebied van risico’s en naleving
  • Engineering – biomedische ingenieurs, chemische ingenieurs, elektrotechnici, energie-ingenieurs
  • IT – app-ontwikkelaars, data-analisten, softwareontwikkelaars, IT-supportspecialisten, programmeurs
  • Gezondheidszorg – artsen, verpleegkundigen, apothekers, opticiens, radiologen
  • Hospitaliteit – koks
  • Transport en logistiek – logistiek en supply chain managers, supply chain-analisten, transportmanagers.

  Hoe krijg ik een baan in Ierland

  Je kunt beginnen met solliciteren naar banen in Ierland voordat je naar het land gaat. Het is niet essentieel dat je een baan veiligstelt voor aankomst. Het is echter verstandig om alvast te solliciteren naar banen vanuit jouw eigen land om een voorsprong te hebben.

  Applicatie- en interviewprocessen zijn vergelijkbaar met die in Nederland. Je zoekt online naar vacatures in Ierland, in de pers en via jouw netwerken en contacten. Hierna solliciteer je naar functies met een CV en begeleidende brief of een online aanvraagformulier. Als jouw aanvraag succesvol is, kun je worden uitgenodigd voor een formeel interview.

  Er kunnen meerdere interviewfasen zijn. Sommige recruiters kunnen je eerst een telefonisch interview aanbieden. Als dat lukt, kun je vervolgens worden uitgenodigd voor een persoonlijke vergadering.

  Je CV moet een tot twee pagina’s lang zijn. Het is een goed idee om jouw niveau van Engelse taalvaardigheid op te nemen als dit niet jouw eerste taal is en details over eventuele andere gesproken talen te melden.

  Solliciteren kun je nu via de onderstaande oranje knop, want dan kunnen we je goed verder helpen met het waarmaken van jouw droom. 

  Afbeelding Grote Oranje knop met tekst nu solliciteren erop

  Zomer baantjes

  Vanwege de drukke toeristenindustrie in het land, is het niet moeilijk om seizoens- en vrijetijdsbanen te vinden. Nogmaals, je kansen op het veiligstellen van dergelijke rollen zullen toenemen in de grotere steden.

  Tijdelijke banen voor werken in Ierland kunnen alles omvatten, van schoonmaak en promoties, tot lesgeven en hospitality.

  Kijk voor zomer- en seizoensarbeid in Ierland op jobs.be – Zomerbanen.

  Vrijwilligerswerk is een andere geweldige manier om je CV op te krikken en potentiële werkgevers te laten zien dat je toegewijd bent aan leren en het verbeteren van je vaardigheden. Volunteer Ierland, de enige nationale vrijwilligersorganisatie van het land, staat mensen bij die in het hele land willen helpen.

  De Europese Commissie (EC) financiert ook een regeling genaamd de Europese Vrijwillige Dienst (EVS). Deze regeling is gericht op mensen van 17 tot 30 jaar die zich in het buitenland willen aanmelden. Het biedt jongeren de kans om maximaal 12 maanden vrijwilligerswerk te doen in een aantal Europese en niet-Europese landen.

  Zorg ervoor dat je alle mogelijkheden voor vrijwilligerswerk grondig onderzoekt. Controleer ook altijd de algemene voorwaarden voordat je jezelf aan een regeling verbindt.

  Lesopdrachten

  Ierland is een populaire bestemming voor diegenen die Engels willen leren. Typische werkgevers zijn onder meer commerciële talenscholen, openbare en particuliere scholen en instellingen voor hoger onderwijs.

  Het merendeel van de Engelse als een vreemde taal (EFL) scholen is particulier en bevindt zich in of rond Dublin, maar werk is ook te vinden in kleinere steden en dorpen zoals Cork en Galway.

  ACELS doet de accreditatie en coördinatie van Engelse taalservices en is de nationale instantie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling en het beheer van Engelstalige onderwijsinstellingen in het land. Ga naar ACELS – Scholen om naar scholen te zoeken.

  Om een ​​Engelse taaldocent (ELT) in Ierland te worden, vereist ACELS dat je een Bachelors diploma hebt en een erkende ELT-kwalificatie, deze omvatten:

  Online ELT- en i-to-i ELT-kwalificaties worden niet herkend in Ierland. Om te zoeken naar ELT-banen in het land, zie ELT Ireland vacaturebank.

  Heuvels in natuur. werk en wonen in Ierland

  Stages

  Ierland heeft een competitieve banenmarkt. Hierdoor heb je meer kans om een ​​rol in het land te verwerven als je relevante werkervaring hebt.

  Afhankelijk van de branche waarin je wilt werken in Ierland (zoals callcenter of iets anders), kun je individueel contact opnemen met bedrijven in Ierland om te zien of zij een schema hebben ingesteld. Als alternatief zijn er tal van diensten om mensen te helpen:

  Ierse visas

  Nederlandse en EU-onderdanen hebben geen visum nodig om Ierland binnen te komen. Als je een niet-EU- of internationale burger bent, heb je mogelijk een visum nodig om in het land te werken. Je moet dit online aanvragen bij de Irish Nationalization and Immigration Service (INIS).

  Nuttige links

  Nederlandse, EU, Europese Economische Ruimte (EER) en Zwitserse staatsburgers hebben recht op werk in Ierland en worden op dezelfde manier behandeld als Ierse burgers bij het solliciteren, zonder werkvergunning.

  Als je uit een land buiten de EU komt, heb je een tewerkstellingsvergunning nodig om te werken in Ierland. Er zijn negen verschillende soorten vergunningen, waaronder een algemene vergunning en een vergunning voor kritische vaardigheden.

  Voor meer informatie over werkvisa en vergunningen zie Informatie voor burgers – Naar Ierland komen.

  Meld je gratis aan via de button hier beneden, omdat we je dan beter kunnen bijstaan met het vinden van goede vacatures in Ierland. 

  Afbeelding Grote Oranje knop met tekst meld mij gratis aan erop

   Taalvereisten om te werken in Dublin of een andere stad

  Engels en Iers (ook bekend als Gaelic of Gaeilge) zijn de twee officiële talen van Ierland, hoewel Engels de eerste taal van de meerderheid van het land is.

  Ondanks dat het dagelijks niet wordt gesproken, is het Iers een belangrijk onderdeel van het erfgoed en de identiteit van het land.

  Goede Engelse vaardigheden zullen voldoende zijn voor de meeste banen, hoewel enige kennis van het Iers kan helpen.

  Als je in Ierland komt werken en Engels niet jouw eerste taal is, moet je mogelijk jouw niveau van Engelse taalvaardigheid aantonen wanneer je solliciteert naar een baan.

  Hoe je jouw kwalificaties aan werkgevers kunt uitleggen

  De kwalificaties van het Ierse hoger onderwijs zijn direct vergelijkbaar met die in Nederland. Als je dus naar het land gaat om te werken met een Nederlandse bachelor, master of PhD, zullen deze doorgaans worden erkend en geaccepteerd door Ierse werkgevers. Als je het daarentegen niet zeker weet, dan kun je het beste altijd contact opnemen met potentiële werkgevers voordat je je aanmeldt voor vacatures in Ierland.

  Voor meer informatie over de erkenning van kwalificaties, zie ENIC-NARIC.

  infographic over economie in Ierland werke

  Hoe het is om te wonen en werken in Ierland

  Jouw werkweek mag niet langer zijn dan 48 uur. Als werknemer heb je recht op ziekteverlof, feestdagen, zwangerschapsverlof en ouderschapsverlof en vier weken betaalde vakantie per jaar.

  Het nationale minimumloon voor een ervaren volwassene is € 9,55 per uur voor werken in Dublin en andere plekken.

  Er zijn negen officiële feestdagen in Ierland, waaronder:

  • Nieuwjaarsdag (1 januari)
  • St Patrick’s Day (17 maart)
  • Paasmaandag
  • De eerste maandag in mei, juni en augustus
  • Laatste maandag in oktober
  • Eerste kerstdag (25 december)
  • St Stephen’s Day (26 december).

  Jouw inkomen is onderworpen aan inkomstenbelasting. Jouw werkgever zal dit van jouw loon aftrekken en het bedrag dat je betaalt zal afhangen van wat je verdient. Het eerste deel van jouw inkomsten tot een bepaald bedrag wordt belast tegen 20%, van het standaard belastingtarief.

  Voor meer informatie over belasting in Ierland, ga naar Citizens Information – Hoe jouw inkomstenbelasting wordt berekend.

  Wil je zelf werken in Ierland? Solliciteer dan nu gratis, eenvoudig en zonder verplichtingen via de knop hieronder.

  Afbeelding Grote Oranje knop met tekst solliciteren erop