1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (518 stemmen, gemiddeld: 4,32 van de 5)
Laden...

Vind vacatures voor werken in Lissabon met deze uitgebreide gids over de huidige arbeidsmarkt. Ontdek ook meer over Portugese werkvergunningen en waar je precies naar banen kunt zoeken. Met deze informatie kun je snel leven en wonen in Lissabon.

Ontdek nu actuele vacatures in Lissabon hieronder en andere steden van Portugal zoals Porto, Algarve etc. Klik op de vacature die je wilt en solliciteer nu, want het is gratis & vrijblijvend.

   

  Werken in Lissabon: Algemene info

  Dit is wat je nodig hebt om aan de slag te gaan met je zoektocht naar een baan in Lissabon: informatie en advies over welke banen beschikbaar zijn in Lissabon, en waar je ze kunt zoeken. Je kunt ook meer informatie lezen in onze gids voor het vinden van banen in Portugal. Verder is er ook de mogelijkheid om jobs en vacatures Marokko te bezichtigen via deze link.

  Het vinden van banen en vacatures Lissabon was moeilijker in de afgelopen crisisjaren voor deze stad, maar het is niet onmogelijk omdat er nog banen beschikbaar zijn voor de juiste internationale kandidaat.

  Afbeelding werken in Lissabon Portugal in het centrum

  Meld je nu gratis en makkelijk aan via de knop hier beneden, omdat we je dan beter kunnen begeleiden met werk in Portugal vinden.

  Afbeelding Grote Oranje knop met tekst gratis aanmelden erop

  De economie van Portugal heeft misschien zijn eerste (kleine) expansie in jaren gezien, maar het is nog niet helemaal hersteld en een op de tien afgestudeerden verlaat het land nog steeds wegens gebrek aan werk.

  Eén sector heeft echter vooral een enorme groei gekend; De call center Portugal diensten in Lissabon zijn de afgelopen jaren zo sterk gegroeid dat de stad de callcenter hoofdstad van Europa is geworden met de bijnaam ‘The Bangalore of Europe’.

  Dit betekent veel vacatures Lissabon voor meertalige expats, die ook kunnen genieten van de hoge levensstandaard in Lissabon en de glorieuze stranden in de buurt.

  Andere banen voor expats zijn het onderwijzen van Engels, toerisme, onroerend goed en in een van de tekorten beroepen (zie hieronder).

  De Portugese overheid stimuleert ook ondernemers om nieuwe bedrijven op te starten en heeft zo’n 20 miljoen euro in een investeringsmaatschappij onder de naam Portugal Ventures gestopt om startups te helpen financieren.

  Als je uit een land in de Europese Unie (EU) of de Europese Economische Ruimte (EER) komt, kun je naar Lissabon komen om werk te zoeken; iedereen moet eerst een arbeidscontract hebben.

  Meld je nu vrijblijvend en gratis aan voor werken in Lissabon, want dan kunnen we je beter helpen met het vinden van jouw droombaan.

  Afbeelding Grote Oranje knop met tekst nu solliciteren erop

  Banen in Lissabon

  De banenmarkt en vacatures Lissabon

  De economie van Portugal beleefde het eerste jaar van groei sinds 2010 in 2014 met een groei van 0,9 procent. Dit zou tegen het einde van 2015 naar 1,5 procent stijgen.

  In Lissabon kun je tussen de 900 en 1200 euro bruto maandelijks verdienen als salaris. Deze loon is meer dan genoeg om relatief lekker te leven in Lissabon, want daar is het hoger dan gemiddeld.

  Een econoom omschrijft Portugal als de ‘nieuwe groeionester van de eurozone’. De hoofdstad Lissabon heeft echter nog steeds een hoge werkloosheid van 14 procent. Hierbij is meer dan een derde van de groep tussen 15 en 24 jaar werkloos is.

  Het personeelsbestand van Lissabon is ook een van de hoogst gekwalificeerde in Portugal. Een kwart van de bevolking heeft namelijk een hogere diploma.

  De economie van Portugal was oorspronkelijk gebaseerd op visserij. Tegenwoordig is het echter gebaseerd op de tertiaire sector met een groeiende nadruk op technologie.

  vacatures lissabon vanaf de kust

  Beschikbare banen in Lissabon

  Diensten zijn goed voor meer dan 80 procent van de werkgelegenheid in de regio, met name openbare diensten, sociale zekerheid, gezondheidszorg, onderwijs, sociale voorzieningen en defensie.

  Andere belangrijke sectoren voor vacatures Lissabon zijn banken en financiën, accountancy, reclame, toerisme, hotels en catering en particuliere gezondheidsdiensten.

  Eind 2014 waren de grootste stijgingen van banen in Lissabon in wetenschap en technologie en financiën. Hetzelfde geldt voor bedrijfsadvies, openbare administratie, sociale zekerheid en defensie – en, zoals hierboven vermeld, call center Portugal en klantenservice.

  De hoofdkantoren van de meeste overheidsorganisaties zijn in Lissabon, bijvoorbeeld, Portugal Telecom en de grootste energieleverancier Energias de Portugal.

  Hier vind je ook een derde van alle Portugese universiteiten en hogescholen, evenals vele instituten voor onderzoek en ontwikkeling. Er zijn ook multinationals zoals Samsung, Teleperformance Lissabon, Bol.com, Zalando en Nestlé in de hoofdstad. We kunnen je hierbij helpen!

  Tekorten aan beroepen omvatten seizoensgebonden banen in de toerisme-, hotel- en cateringsector, artsen in bepaalde specialismen, IT-professionals en call center Portugal managers. Vakantiebanen kunnen een goede opstap zijn naar vast werk. Houd er rekening mee dat de lonen lager kunnen zijn dan in jouw eigen land.

  Schrijf je nu vrijblijvend en gratis in via de knop hier beneden, want anders krijg je wellicht niet die ideale vacatures in Lissabon voor jou te zien.

  Afbeelding Grote Oranje knop met tekst solliciteren erop

  Werkomgeving en cultuur in Lissabon

  De gemiddelde werkweek is 40 uur (ook het wettelijke maximum), werkend van 9.00 tot 19.00 uur met een lunchpauze van twee uur. Er is een minimum van 22 dagen vakantie per jaar plus feestdagen bij veel vacatures Lissabon.

  Traditioneel kunnen bedrijven hiërarchisch zijn met de meeste beslissingen aan de top en vergaderingen worden vaak gehouden om meningen te ventileren in plaats van een consensus te bereiken.

  Bedrijven kunnen enigszins resistent zijn tegen verandering, met minder ‘out of the box denken’ dan in andere landen. Persoonlijke relaties binnen de bedrijfsomgeving zijn belangrijk, zodat persoonlijke ontmoetingen de voorkeur hebben boven conference calls.

  Hoffelijkheid, beleefdheid en respect worden hoog gewaardeerd en de dresscode is slim.

  Leven in Portugal is relatief heel ontspannen en er is zelfs een Nederlandse vereniging waar je terecht kunt en een krant speciaal voor Nederlanders in Portugal. Je zult dus veel te doen hebben op basis het werken in Lissabon ervaringen.

  voedsel in portugal lissabon eten rijst met vis

  Visa en werkvergunningen voor vacatures Lissabon

  Als je uit de EU / EER komt, kun je in Lissabon komen werken zonder een visum of werkvergunning, maar je moet een verblijfsvergunning (Cartão de Residência) krijgen van het Portugese immigratiebureau (Serviços de Estangeiras e Fronteiras of SEF). Je kunt regionale directoraten hier vinden.

  Als je een niet-EU / EER-burger bent die in Lissabon wil werken, heb je mogelijk een visum nodig om Portugal binnen te komen (raadpleeg de Portugese ambassade of het consulaat in jouw eigen land) en je moet eerst een arbeidscontract krijgen om voor een werkgever om namens jou een werkvergunning (Autorização de Trabalho) te krijgen. Of als je al in Portugal bent kun je naar de Nederlandse ambassade.

  Taal

  Je moet Portugees spreken om een ​​baan bij een Portugees bedrijf in Lissabon te krijgen, maar er zijn ook mogelijkheden voor Engelssprekenden in de sector TESOL (leraren van het Engels naar de sprekers van andere talen).

  Er zijn banen voor sprekers van veel verschillende talen in de sector van toeristische, onroerend goed en bloeiende call center Portugal.

  vrienden in camping bij werken in lissabon. Ga hier op zoek naar vacatures Lissabon.

  Krijg je kwalificaties erkend voor vacatures Lissabon

  Als je thuisland is aangemeld bij het Bolognaproces (zie hier), worden je kwalificaties erkend in Lissabon. Anders kun je contact opnemen met het Portugese NARIC (het National Academic Recognition Information Centre) om kwalificaties van jouw thuisland erkend in Lissabon te krijgen.

  Bekijk hier of je een professionele kwalificatie nodig hebt die is gevalideerd in Portugal om in Lissabon te werken.

  Vacatures Lissabon

  Gedma banen in Lissabon

  Op de banenpagina Gedma vind je vacatures voor internationale Nederlandse bedrijven in Lissabon. Dit is een constant bijgewerkte lijst van banen in Lissabon en andere steden in Portugal.

  Solliciteer eenvoudig en gratis via de knop hieronder zodat we je kunnen steunen met wonen en werken in Lissabon.

  Afbeelding Grote Oranje knop met tekst gratis aanmelden erop

  Job websites in Lissabon

  Algemeen

  Gespecialiseerde vacatures Lissabon sites

  AcademicJobsEU – in de hele EU maar inclusief Lissabon
  Netempragos – IT
  JobsinLisbon – voor Engelstalige professionals
  Top Language Jobs – banen in Lissabon voor sprekers van verschillende talen, inclusief callcenter opdrachten

  Wervingsbureaus in Lissabon

  Kijk in de Portugese Gouden Gids onder pessoal temporário en pessoal recrutamento e seleção.

  Bureaus hebben vacatures Lissabon voor vaste en tijdelijke functies en omvatten Manpower en Nortempo. Boyden is een management zoekbedrijf in Lissabon.

  Solliciteer nu in 1 minuut en gratis door onderstaande knop voor werken in Lissabon vacatures.

  Afbeelding Grote Oranje knop met tekst gratis aanmelden erop

  Zoeken naar banen bij de EU en de Portugese overheid in Lissabon

  Burgers van de EU / EER kunnen een baan zoeken op het Europees portaal voor beroepsmobiliteit EURES; er zijn banen in verschillende sectoren voor sprekers van verschillende Europese talen.

  De Portugese openbare dienst voor arbeidsvoorziening (Instituto do Emprego) heeft informatie over opleiding en vacatures in Lissabon.

  Werken als au pair in Lissabon

  Er zijn enkele mogelijkheden om als au pair in Lissabon te werken. Bekijk PortugalauPair zodat je kunt wonen in Lissabon.

  lissabon uitzicht over stad van boven

  Lesgeven Engels en lesgeven op internationale scholen in Lissabon

  Als je Engels wilt geven op een talenschool of in een zakelijke omgeving in Lissabon, verwachten werkgevers normaal dat je een diploma hebt en een TEFL-certificaat bezit (of een cursus volgt om te verwerven). Hierdoor zul je sneller kunnen werken in Lissabon.

  Veel taaldocenten werken op parttime basis voor een aantal verschillende klanten voordat ze een contract sluiten met één klant. Klik hier voor een lijst met talenscholen zodat je uiteindelijk kunt werken in Lissabon.

  Er kunnen ook vacatures Lissabon zijn voor gekwalificeerde leraren in een van de internationale scholen in de stad.

  Kranten en andere publicaties voor vacatures Lissabon

  Bekijk Portugese kranten zoals Correio de Manhã Diário de Notícias, Jornal de Notícias en Expresso (die een banenportaal delen) voor vacatures in heel Portugal, waaronder Lissabon.

  Bedrijfswebsites in Lissabon

  Kijk naar organisatie websites om vacatures te vinden of om contact op te nemen met een Nederlands bedrijf in Lissabon.

  Bekijk de lijst met beste plaatsen van de Great Places to Work Institute voor beste werkplekken Portugal 2015 voor informatie over 24 toonaangevende Portugese bedrijven (waarvan vele met kantoren in Lissabon) in verschillende sectoren.

  Additioneel zijn er zes bedrijven in de ranglijst van 2015 van de Forbes Global 2000-lijst: EDP-Energias de Portugal, Caixa Ecomonica Montepio Geral (regionale banken), Jeronimo Martins (voedingsdistributie) en Galp Energia hebben allemaal hun hoofdkantoor in Lissabon. Voor nieuwere bedrijven om contact op te nemen, hier is een lijst met startups in Lissabon.

  Daarnaast zijn Zalando, Bol.com en Teleperformance Lissabon ook bekende partijen waarmee we je kunnen helpen als je op zoek bent naar vacatures Lissabon.

  Netwerken in Lissabon

  Netwerken is erg belangrijk in Lissabon, vooral bij het midden- en kleinbedrijf. Zie voor professionele en zakelijke netwerken en contacten het Eventbrite’s Lissabon Networking Events, Lissabon Professional Women’s Network en Professional Networking Meet-ups in Lissabon.

  Vergeet de Portugese sites van top sociale media netwerken, zoals Facebook en LinkedIn niet.

  Meld je meteen aan voor de vacatures in Lissabon, omdat aanmelding eenvoudig en snel is.

  Afbeelding van knop met de tekst Ontdek Meer, zodat je direct door kan gaan naar de gelinkte aanbieding.

  Wonen in Lissabon

  In Lissabon kun je in de buurt van bezienswaardigheden zijn of wat rust en stilte vinden in de omliggende gebieden. Er zijn genoeg plekken om te overwegen wanneer je wilt wonen in Lissabon.

  Zorg ervoor dat je je onderzoek hebt gedaan voordat je besluit waar je in de Portugese hoofdstad wilt wonen.

  Zal wonen in Lissabon bij mij passen?

  Voor expats die naar Portugal verhuizen of die voor een langere periode op bezoek zijn, biedt Lissabon een gevarieerde en gevarieerde levensstijl. Vandaar dat veel mensen zoeken naar vacatures Lissabon.

  Of je nu op zoek bent naar de gemeenschapssfeer van een lokaal dorp, drukke winkelstraten of een kans om een ​​geweldig nachtleven te proberen.

  De bezienswaardigheden van Lissabon lopen uiteen van een klooster uit de 15e eeuw, een acient wijk, tot een houten tram!

  Met goede bus- en treinverbindingen is Lissabon relatief gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Het heuvelachtige terrein en de kronkelige straatjes zijn echter vermoeiend om te voet te navigeren.

  Deze gids geeft een korte blik op de verschillende buurten van Lissabon om je te helpen bij het kiezen van een ideale plaats om te verhuizen wanneer je verhuist naar Portugal.

  Alle gebieden die we hier hebben behandeld bevinden zich op een realistisch verantwoorde afstand van het centrum van Lissabon.

  Wil je zelf werken en wonen in Lissabon? Solliciteer dan nu gemakkelijk en snel via de knop hieronder.

  Afbeelding Grote Oranje knop met tekst solliciteren erop

  Waar kun je het beste wonen in Lissabon?

  Alfama & Graca (Zuid-Lissabon)

  Alfama is de oudste wijk van Lissabon en is de thuisbasis van zijn beroemde kasteel. Met zijn kronkelige straatjes en unieke sfeer is Alfama een van de meest bekende en populaire buurten van Lissabon. Je vindt er een geweldige mix van jonge professionals en grotere gezinnen die generaties lang in hetzelfde gebied hebben gewoond.

  Of je hier een huis moet kopen wanneer je naar Lissabon verhuist, is een open discussie. Je auto zal niet veel worden gebruikt in de smalle kronkelende straatjes. Terwijl er koopjes beschikbaar zijn, zijn veel gebouwen in dit oude gebied hard nodig vernieuwing.

  Avenidas New & Alvalade (Noord-Lissabon)

  We gaan nu van het oude naar het nieuwe. Deze wijken bieden grote (en relatief dure) appartementen en zijn populair bij werknemers uit de middenklasse en de hogere middenklasse.

  De architectuur hier is een allegaartje, met enkele van de modernere ontwerpen van Lissabon en enkele nogal saaie kantoorgebouwen te zien.

  Hoewel de winkelgebieden en de vervoersverbindingen goed zijn, kan hier veel verkeer zijn, evenals een gebrek aan een gemeenschapssfeer. Als je op zoek bent naar een grote sociale scene voor wonen in Lissabon, is dit misschien geen goede locatiekeuze.

  Bairro Alto (Centraal Lissabon)

  Bairro Alto is de thuisbasis van enkele van de meest populaire nachtleven van Lissabon, en is daarom erg populair bij jongeren, immigranten en hipsters.

  Met zijn ouderwetse architectuur en populariteit als nachtclub, zou deze buurt enige restauratiewerkzaamheden kunnen doen, en de prevalentie van drinken op straat kan soms resulteren in een rommelige scène in de ochtenden.

  Prince Real (Centraal Lissabon)

  Prince Real biedt een gevarieerde levensstijl, met bewoners uit veel verschillende demografieën. Met een goed aanbod aan winkels, mooie architectuur en het gemak van op loopafstand van het centrum, is het een aantrekkelijk aanbod voor expats, hoewel onroerend goed hier duur kan zijn om te wonen in Lissabon.

  Lower Town (Baixa)

  In het hart van de stad wordt de lage stad steeds populairder bij vastgoedinvesteerders die appartementen kopen. De wijk Lissabon is vol met winkels en toeristische attracties, en dus kan Baixa overdag erg lawaaierig zijn.

  Afbeelding wonen in Lissabon in de stad

  Belem & Restelo (West-Lissabon)

  De plekken Belem en Restelo liggen misschien dicht bij elkaar, maar er is veel verschil tussen deze twee buurten van Lissabon.

  Belem staat bekend om zijn locatie aan de rivier en groene gebieden. Het kan echter een beetje een toeristisch zijn omdat het de thuisbasis is van enkele van de beroemdste musea van Lissabon. Restelo biedt ondertussen een meer rustige en welvarende levensstijl. Je hebt echter diepe zakken nodig om hier een huis te kopen.

  Campo de Ourique (West-Lissabon)

  In het westen van Lissabon is Campo de Ourique een populaire locatie voor gezinnen uit de middenklasse en heeft het een levendige gemeenschapssfeer.

  Hoewel er hier veel te doen is, kunnen vastgoedprijzen aan de hoge kant zijn en is er geen metrostation, wat betekent dat het vervoer naar het centrum een ​​beetje gedoe kan zijn. Houd hier rekening mee bij het wonen in Lissabon.

  Santos & Lapa (West-Lissabon)

  Santos, een van de duurdere wijken van Lissabon, is populair bij middenklassebevolking, terwijl Lapa aantrekkelijk is voor welgestelde gepensioneerden die in grotere herenhuizen wonen.

  Hoewel deze gebieden een rustige woonsfeer bieden, kan het ontbreken van een metrostation het rondrijden lastig maken tijdens het wonen in Lissabon.

  Waar te verblijven in Nations Park (Noordoost-Lissabon)

  Nations Park was de locatie van de Wereldtentoonstelling in 1998 en dus is de architectuur meer eigentijds dan de meeste andere stadslocaties.

  Nations Park heeft een mooie ligging aan het water en goede vervoersverbindingen, maar het is misschien niet ideaal voor expats die de communautaire sfeer van Lissabon echt willen ervaren, omdat het op enige afstand van het centrum ligt. Het is dus goed om dit te weten als je hier wilt wonen in Lissabon.

  Algemene informatie over Lissabon

  De rijkste regio van Portugal is de provincie van Lissabon. Lissabon, de hoofdstad, is het centrum van de meeste belangrijke bedrijfs-, productie- en economische sectoren. Werken in Lissabon is dan ook de allerbeste keuze in Portugal.

  Je hebt veel diverse vacatures Lissabon, van kinderopvang tot vissen en media. Portugees spreken is een groot voordeel bij het zoeken naar een baan.

  De belangrijkste zeehaven van het land bevindt zich in Lissabon. Het is ook de belangrijkste economische markt op het Iberisch schiereiland. Als je geïnteresseerd bent in olieraffinaderijen, textielfabrieken, scheepswerven, staal of visserij, is dit misschien de plek voor u.

  Bovendien is Lissabon het meest ontwikkelde massamediacentrum in Portugal. De meeste van de bekende en invloedrijke Portugese televisienetwerken, radiostations en kranten bevinden zich daar. Als je over de vereiste opleiding of werkervaring beschikt, kun je mogelijk een positie vinden in deze dynamische omgeving.

  vacatures lissabon fontein op plein

  De Portugese arbeidsmarkt is ook sterk afhankelijk van toerisme en de dienstensector. Momenteel bieden deze sectoren de arbeidsmarkt de meeste vacatures. Als je een afgestudeerde bent, zijn grote steden met vacatures Lissabon misschien de beste match voor jouw situatie en interesses.

  Het voordeel van talen

  Zoals eerder vermeld, is het spreken van Portugees vaak een essentieel criterium bij het werven van werknemers. Bovendien, als je andere vreemde talen kent, zoals Duits, Spaans, Frans en natuurlijk Engels, kan dit een voordeel zijn als je jezelf professioneel wilt ontwikkelen in de toeristische sector. Je vindt dan ook best veel vacatures Portugal die hierom kunnen vragen en waarin een organisatie het als een bonus ziet.

  Ex-werknemers in Lissabon zijn misschien een voordeel, omdat er veel grote internationale bedrijven zijn gevestigd, zoals Hewlett Packard, Bol.com, Zalando en Microsoft, naast groei in call- en contactcenters zoals Teleperformance Lissabon en anderen.

  Wil je ook werken in Lissabon? Solliciteer nu via de knop beneden om te ontdekken wat de mogelijkheden zijn.

  Afbeelding Grote Oranje knop met tekst nu solliciteren erop

  Naarmate er meer multinationale bedrijven in Portugal zijn gevestigd, kan er veel vraag zijn naar buitenlanders met meerdere talen.

  Als je toevallig naast Nederlands ook Engels als moeder hebt of een uitstekende kennis van de Engelse taal hebt, zijn er ook veel scholen met leerfuncties in Portugal, met name vacatures in Lissabon. Als je ervaring hebt in het beroep van leraar of gemotiveerd bent en graag wat werken in Lissabon ervaringen wilt opdoen, dan is dit een optie voor jou om ook een goed salaris te verdienen.

  Leuke feitjes over Lissabon in een overzicht

  Hieronder een infographic met interessante feitjes over Lissabon.

  lissabon infographic wat te eten en doen

  Als je zelf nog tips of suggesties hebt over wonen en werken in Lissabon, laat het dan hieronder in de comment sectie weten.