1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (572 stemmen, gemiddeld: 4,33 van de 5)
Laden...

Wil je wonen en werken in Barcelona? Hier zijn de tips van Gedma om je te helpen bij het vinden van Nederlandse vacatures Barcelona, ​​inclusief banen voor Nederlands- & anderstaligen en expats. Tot slot tref je ook adviezen voor wonen in Barcelona.

Werken Barcelona is een opwindend vooruitzicht, hoewel het vinden van banen in het zonnige Barcelona, ​​vergelijkbaar met elders in Spanje, moeilijker is geweest sinds de economische crisis.

Het vinden van werk in Barcelona is zeker te doen, maar het kan een beetje tijd en geduld vergen. Hieronder zie je alle actuele vacatures in Barcelona en de rest van Spanje (zoals Valencia, Madrid, Malaga, Alicante etc.). Klik op de vacature die je aanspreekt om er meer over te ontdekken.

   

  Werken in Barcelona: Algemene info

  vrienden die samen selfie nemen in Spanje Barcelona

  Hoewel Barcelona één van de grootste internationale steden ter wereld is, is het vinden van een baan in Barcelona als expat gemakkelijker dan in andere delen van Spanje. Bezoek deze pagina op onze site om meer te lezen informatie over werken in Spanje in andere steden zoals Valencia, Madrid, Alicante, Sevilla en meer.

  Werkloosheidscijfers verbeteren ook en er is een verscheidenheid aan Nederlands en Engels sprekende banen in Barcelona en banen voor expats, met name hoogopgeleide werknemers.

  In het laatste kwartaal van 2016 bereikte de werkloosheid in Spanje een dieptepunt van zeven jaar, hoewel dit nog altijd één van de hoogste werkloosheidscijfers in de EU is.

  Als je geen Spaans spreekt, ben je mogelijk beperkt tot hotelbanen in Barcelona of tot bars en restaurants (bediening, afwassen, eten bezorgen).

  Heb je een goede kennis van het Engels of Nederlands, dan kun je een baan aanvragen in televerkoop, als docent Engels of als au pair. Als je een goede praktische kennis hebt van Spaans of Catalaans, dan zullen de vacatures in Barcelona aanzienlijk diverser zijn.

  Meld je aan voor werken in Barcelona vacatures (gratis en vrijblijvend) via onderstaande knop, want dan kunnen we je veel beter helpen.

  Afbeelding Grote Oranje knop met tekst nu solliciteren erop

  Terwijl het algemene werkloosheidspercentage in Spanje verbetert, verschilt het percentage van regio tot regio. Barcelona, ​​dat deel uitmaakt van de autonome regio Catalonië, heeft een werkloosheidspercentage van ongeveer 18%.

  Naarmate Spanje zich herstelt van zijn financiële crisis, is het goede nieuws dat er banen te vinden zijn, met name voor hoogopgeleide werknemers, evenals enkele Nederlandstalige banen in Barcelona voor expats. Spanje is altijd een veilig en fijn land geweest om te wonen en werken.

  Net als de rest van Spanje stijgt de werkloosheid in Catalonië als je kijkt naar jeugdwerkloosheid. Universitair afgestudeerden in het bijzonder hebben nog steeds problemen met het vinden van stabiele en goedbetaalde banen in Barcelona.

  Dit is geen goed voorteken voor buitenlanders. Werkgevers in Barcelona zullen namelijk niet zo snel een ​​buitenlander in dienst nemen als ze een local kunnen huren.

  De beschermende arbeidswetgeving in Spanje, waarvan sommigen zeggen dat ze rechtstreeks hebben bijgedragen aan de economische en werkloosheidscrises van het land, veroorzaakt nog steeds problemen.

  Veel Nederlandse bedrijven in Barcelona zijn terughoudend om nieuwe werknemers permanente contracten aan te bieden. Dit heeft ertoe geleid dat ongeveer 50% van de arbeidscontracten tijdelijk is.

  Zelfs voor deeltijdbanen in Barcelona is dit geen inspirerend nieuws. Er is echter altijd de mogelijkheid om als zelfstandige werken Barcelona realiteit te maken.

  Gecombineerd met lagere salarissen en loon in Spanje heeft de hoge werkloosheid daarentegen ook bijgedragen aan veel deskundigen en geschoolde werknemers die elders in de EU banen zoeken.

  werken in barcelona student horeca vacatures

  Het belang van de Spaanse taal

  De hoge werkloosheid in het verleden in Spanje heeft in Barcelona werkgelegenheidskansen gecreëerd voor hooggekwalificeerde werknemers uit het buitenland. Als je echter op zoek bent naar werk in Barcelona, ​​moet je eerst je taalvaardigheden overwegen.

  Als je wat Spaanse vaardigheden hebt, zul je een aanzienlijk breder aanbod aan banen hebben om aan te vragen. In Barcelona en de rest van Catalonië wordt Catalán ook gesproken. Buitenlanders die wat Catalaanse vaardigheden hebben, samen met Spaans, zullen dus een betere kans hebben om een ​​goedbetaalde baan te krijgen.

  Als je slechte Spaanse vaardigheden en nul Catalan spreekt, maak je dan geen zorgen. Er zijn nog steeds veel Nederlands en Engels sprekende banen in Barcelona die zich richten op de uitgebreide buitenlandse gemeenschap van de stad.

  Werken in Barcelona

  Wie kan er werken Barcelona?
  EU / EER (Europese Economische Ruimte) en Zwitserse burgers mogen in Barcelona werken zonder een Spaanse werkvergunning nodig te hebben.

  Mensen die uit een ander land komen, hebben echter meestal een Spaans visum en een werkvergunning nodig, evenals een NIE (foreigner ID number). Je moet je ook registreren bij de Agencia Tributaria, het Spaanse belastingkantoor.

  Om een ​​werkvisum voor Barcelona te krijgen, moet een bedrijf of werkgever je eerst officieel inhuren.

  Zij zullen dan een werkvergunning voor je regelen via de Dirección Provincial de Trabajo, Seguridad Social y Asuntos Sociales. Heb je eenmaal een werkvergunning, dan kun je de volgende stap zetten en een Spaanse werkvergunning aanvragen.

  Schrijf je in (vrijblijvend en gratis) via de knop hieronder, want anders mis je misschien geweldige Nederlandse vacatures Barcelona.

  Afbeelding Grote Oranje knop met tekst solliciteren erop

  Werk in Barcelona voor Expats

  Ongeveer 15% van de bevolking in Barcelona komt uit het buitenland. Dit aantal blijft de laatste jaren alleen maar omhoog gaan. In Barcelona leven ook 70% van alle Catalanen.

  De buitenlanders hebben ongeveer 20% van de banen in Barcelona, maar er heerst ook plus minus 20% werkloosheid onder hen.

  Sectoren zoals de bouw en landbouw zijn aan het verbeteren. Hierdoor neemt ook de werkgelegenheid toe in deze en andere sectoren zoals industrie en diensten.

  barcelona expat infographic

  In de diensten en industrie sector vind je de meeste banen. Denk aan toerisme, logistiek, handel, technologie maar ook farmaceutica, chemicaliën en autofabricage.

  Als je als buitenlander hier kennis over hebt dan kun je goede banen sneller vinden dan lokale mensen die die deskundigheid niet hebben en wordt je vergunning sneller goedgekeurd.

  Grote internationale Nederlandse bedrijven in Barcelona hebben vaak ook IT vacatures of bieden banen aan gerelateerd aan social media en communicatie.

  Het is dus goed om te kijken welke bedrijven zich niet op de Spanjaarden richten, want er zijn een hoop multinationals in Barcelona. Je hebt overigens ook grote internationale organisaties die banen in Marokko en ook vacatures in dat land aanbieden.

  Het is een vrije stad dus er zijn ook veel buitenlanders die een eigen onderneming beginnen of als freelancer werken Barcelona. Denk bijvoorbeeld aan vertaalwerk of ander schrijfwerk in het Nederlands bijvoorbeeld.

  Je moet hiervoor echter wel als ondernemer geregisseerd zijn om de belasting hiervoor te kunnen betalen. Als je genoeg klanten hebt, kun je hier in Spanje goed mee leven.

  Barcelona park Guell

  Engelstalige banen in Barcelona

  Als je Spaanse en Catalaanse vaardigheden ontbreken, betekent dit niet dat je geen werk zult vinden in Barcelona.

  Hoewel het niet ideaal is, zijn er genoeg Engels en Nederlandstalige banen in Barcelona, ​​wat voldoende zal zijn om je taalvaardigheden te ontwikkelen. Verder kun je ook je sociale netwerk uit breiden en inzicht krijgen in hoe Barcelona over het algemeen werkt. Dit zijn allemaal dingen die gebruikt kunnen worden om een ​​beter job in Barcelona te vinden.

  Als je gekwalificeerd bent om les te geven in Barcelona, ​​kun je zoeken naar universiteiten in Barcelona, ​​internationale scholen in Barcelona en taalscholen in Barcelona.

  Een gemakkelijke taak voor expats is om Engels te doceren. In Barcelona zijn er veel leraren Engels, maar niet zoveel Amerikaanse, hoewel soms de voorkeur wordt uitgesproken voor werkgevers.

  Wil je ook wonen en werken in Barcelona? Solliciteer via de knop hier beneden om de mogelijkheden te ontdekken.

  Afbeelding Grote Oranje knop met tekst nu solliciteren erop

  Het krijgen van een ‘Engels als tweede taal’-onderwijscertificering (ESL) vergroot je kansen om aangenomen te worden. Je kunt ook overwegen om privéstudenten aan te nemen, zelfs in combinatie met een baan op een talenschool.

  Als je ervaring hebt met kinderopvang, kun je overwegen om te werken Barcelona als een ‘canguro’ (een oppas / au pair / babysitter). Dit kan een woonruimte bevatten, maar dit hangt af van degene die je inhuurt en van hun behoeften.

  Vaak hoef je alleen maar bepaalde uren van de dag te werken. Als de kinderen naar school gaan, heb je tijd om andere dingen na te streven, zoals het volgen van Spaanse en Catalaanse taalcursussen. Je zult veel ouders vinden die specifiek op zoek zijn naar cangoeroes die moedertaalsprekers zijn in het Engels.

  Nederlandstalige banen in Spanje

  Er zijn ook een aantal banen in Barcelona alleen voor moedertaalsprekers Nederland, bijvoorbeeld Nederlandstalige vertegenwoordigers van de klantenservice.

  Het kan gaan om Nederlandse bedrijven in Barcelona zoals callcenters, maar het is een begin. De uren van veel callcenters bieden ook tijd om taalcursussen te volgen tijdens het werken in Barcelona.

  In sommige gevallen kan het een voordeel zijn als je moedertaal Nederlands of Engels is. Barcelona is enorm populair voor toeristen, dus er is geen tekort aan bars, restaurants, hotels, hostels en andere accommodaties op zoek naar Engelstaligen.

  Hotelbanen in Barcelona zijn populair bij buitenlanders en kennis van andere talen zoals Nederlands, Engels, Frans en Spaans is een pluspunt in de horeca en toeristische sector. Zelfs als het niet de rol is waar je op hoopte, kan het een startpunt zijn tot je je netwerk opbouwt.

  Solliciteer nu makkelijk en kosteloos via de knop hier beneden, want dan kunnen we je helpen met werken in Barcelona vacatures.

  Afbeelding Grote Oranje knop met tekst gratis aanmelden erop

  Waar vind je banen in Barcelona?

  Jouw beste kans om een ​​baan te vinden in Barcelona is online en via jouw contacten. Er zijn echter ook lokale kranten die adverteren voor banen. Tot zijn er tal van netwerkgroepen en uitzendbureaus waar je lid van kunt worden.

  De overheid verstrekt ook informatie (in het Spaans) over arbeidsomstandigheden en tips voor het zoeken naar werk, evenals een nationale tool voor het zoeken naar werk.

  Online vacaturesites in Barcelona

  Hieronder vind je een lijst met enkele van de belangrijkste online vacaturesites, waaronder enkele die gespecialiseerd zijn in banen in Barcelona voor Engels- en Nederlandstaligen en expats.

  Kranten met banen in Barcelona

  Als je Spaans spreekt, kun je banen zoeken in de advertenties van de lokale krant La Vanguardia, die elke zondag wordt gepubliceerd. La Vanguardia heeft een gerespecteerde sectie voor banen.

  Je kunt ook de Metropolitan Barcelona bekijken. Dit is een gratis Engelstalig tijdschrift met een gedeelte voor banen gericht op expats. Dit is een goede bron om Engelstalige banen of banen voor expats in Barcelona te vinden.

  Netwerken

  Hoewel het meer tijd en moeite kan kosten, kan het opbouwen van een netwerk van contacten leiden tot betere banen bij Nederlandse bedrijven in Barcelona. Je kunt expats en bedrijfsgroepen zoeken op sociale medianetwerken of lokale netwerkgroepen op jouw werkterrein.

  Vind een lijst met groepen en clubs in Barcelona, want dan kun je sneller Nederlandse vacatures Barcelona vinden. Enkele voorbeelden van expat-groepen zijn Barcelona expats, Meet Up en Guiripreneurs.

  tijdelijk wonen en werken Nederlanders in Barcelona mooi uitzicht

  Uitzendbureaus in Barcelona

  Als je over kwalificaties beschikt, kunnen uitzendbureaus in Barcelona je misschien helpen bij het vinden van parttime of fulltime werk.

  Je zult ze persoonlijk moeten bezoeken voor een kort interview en een formulier invullen. Mogelijk word je gevraagd een proeve van bekwaamheid af te leggen en moet je een kopie van jouw CV meenemen.

  Je kunt de online tool van de overheid doorzoeken voor alle geregistreerde empresas de trabajo temporal (bedrijven voor tijdelijk werk of ETT) of de Gouden Gids raadplegen om een ​​lijst met agentschappen in Barcelona te vinden.

  Sommige bureaus spreken alleen Spaans, maar hebben nog steeds banen voor expats in Barcelona. Terwijl er andere bureaus zijn die gespecialiseerd zijn in Nederlandse vacatures Barcelona of Engelstalige functies.

  Sommige uitzendbureaus zijn:

  Wonen in Barcelona

  Als je op zoek bent naar een plek om te wonen in Barcelona, ​​heb je jouw prioriteitenlijst: goedkope huur, centrale locatie, rust en stilte of een chic, luxueus kussen. Barcelona biedt alles wat je zoekt, op voorwaarde dat je het juiste gebied doorzoekt.

  Als je je afvraagt ​​waar je in Barcelona woont, is het antwoord eenvoudig: het hangt ervan af! Je locatiekeuze hangt af van je levensstijl, je budget en de gemakken die je nodig hebt, zoals supermarkten en winkels in de buurt, en de ongemakken die je bereid bent te verdragen, zoals lawaai en verkeer.

  Constante vernieuwing en renovatie in de meeste wijken van Barcelona in de afgelopen 150 jaar heeft een echte mix van accommodatie opgeleverd, van 18e-eeuwse herenhuizen tot nieuw gebouwde appartementen.

  Stijgend toerisme in Barcelona, ​​buy-to-let investeringen en gentrificatie projecten hebben de vraag en prijzen in de meest centrale en aantrekkelijke buurten van de stad gestimuleerd, waardoor het moeilijker is om een ​​woning te vinden.

  Lokale besturen hebben geprobeerd de regering onder druk te zetten om huurmaatregelen te nemen om te voorkomen dat lokale mensen moeten verhuizen door hogere prijzen. Die willen natuurlijk ook blijven wonen in Barcelona.

  Gemiddelde huurprijzen in Barcelona stegen naar verluidt bijna 66% over slechts vijf jaar, van ongeveer € 900 per maand in 2012 tot ongeveer € 1.500 in 2017. Barcelona noteerde de hoogste huurstijgingen in heel Spanje, aanzienlijk hoger dan andere toeristische hotspots , zoals Mallorca (40%) en Madrid (20%).

  Hoewel de verhuurcontroles nog niet zijn uitgekomen, is Barcelona begonnen met een nauwlettende inspectie en beperking van toeristische verhuur; dit heeft tot nu toe geleid tot twee huisdelingsplatformen met een boete van € 600.000 voor het noteren van illegale verhuur, evenals een tijdelijke beperking van het aantal nieuwe huurlicenties dat is uitgegeven.

  Dit alles betekent dat plaatsen om in Barcelona te wonen erg gewild en prijzig zijn, dus de beste wijken in Barcelona komen misschien op een lager budget. De meeste accommodaties zijn appartementen, dus je moet op zoek naar een plek om buiten Barcelona te wonen als je een privétuin wilt.

  De beste plekken om te wonen in Barcelona

  Hieronder een lijst van de populairste plaatsen voor wonen in Barcelona met een korte beschrijven voor elke plek.

  • Ciutat Vella: Stadscentrum waar waarschijnlijk je eerste plaats als expat zal zijn.
  • Barrio Gotico: voor de ultieme culturele ervaring
  • El Borne: voor een indie-sfeer
  • Barceloneta: voor de beach-vibes
  • El Raval: voor de echte BCN-ervaring
  • L’Eixample: voor een bruisend nachtleven
  • Gràcia: voor een gezinsvriendelijke buurt
  • Poble Sec: voor cultuurwaardering
  • Sants-Montjuïc: voor actieve expats
  • Les Corts: voor gezinnen
  • Sarria en Sant Gervasi: voor rust en stilte
  • Poble Nou: voor een gemeenschapssfeer
  • Sant Martí: voor een actieve levensstijl
  • Horta-Guinardó: voor studenten en lage budgetten
  • Sant Andreu: voor rust en stilte

  Handige links voor accommodatie in Barcelona

  De sites hieronder zijn betrouwbare bronnen voor het vinden van accommodatie in Barcelona.

  Direct contact voor werken en wonen in Barcelona, tips & feitjes

  Als je geïnteresseerd bent in een bepaald bedrijf, aarzel dan niet om contact met hen op te nemen, hetzij per telefoon, e-mail of persoonlijk. Met je CV, goede kwalificaties en positieve instelling, heb je misschien ook een kans om een ​​baan te vinden in Barcelona.

  Solliciteer nu gratis en in 1 minuut via de knop hier beneden voor werken in Barcelona vacatures.

  Afbeelding Grote Oranje knop met tekst nu aanmelden erop

  Tips solliciteren naar banen in Barcelona

  Wanneer je solliciteert naar een baan in Spanje, moet je zowel het CV als de begeleidende brief in de taal van de vacature schrijven. Of je het in het Engels of Spaans schrijft, het formaat moet hetzelfde blijven; lees hoe je een Spaanse CV klaarmaakt.

  Als je bij de interviewfase bent, kleed je zelf op de juiste manier, ongeacht het type baan.

  Leuke tijden met collega's en vrienden na werken in barcelona

  Negeer de kennis over Spanjaarden die aankomen wanneer ze maar willen. Zorg dat je 10 minuten voordat je interview begint al aanwezig bent. Laat de interviewer zijn hand aanbieden om te schudden, en wacht ook tot ze aangeven dat je gaat zitten.

  Hoewel een interviewer Engels spreekt, is het het beste om eerst te controleren in welke taal je moet spreken. Zorg ervoor dat je je interviewer met de formele usted in plaats van tú richt, tenzij ze zeggen dat je tú mag gebruiken.

  Probeer je vriendelijke en persoonlijke kant te laten zien, maar kom niet te comfortabel met taal, grapjes en informele taal. Ten slotte, vraag niet naar salaris; het is niet gepast om te vragen in een interview. Als je meer informatie wilt over Spanje vind je een hele goede pagina hierover van de Nederlandse overheid.

  Meld je nu geheel kosteloos voor wonen en werken in Barcelona, want dan vind je sneller een baan.

  Afbeelding Grote Oranje knop met tekst nu solliciteren erop

  Wat leuke feitjes over Barcelona in een overzicht

  Hieronder nog een infographic met wat leuke feiten over Barcelona.

  barcelona infographic wat te doen en eten

  Wil jij nog tips delen voor werken in Barcelona vacatures of andere dingen die hier niet tussen staan? Laat een comment hieronder achter.