Denk Aan Deze 4 dingen Wanneer Je Voor Werk Naar Het Buitenland Verhuist!

Afbeelding paspoort, camera, tablet en wereldmap en andere artikelen voor reizen.Denk Aan Deze 4 dingen Wanneer Je Voor Werk Naar Het Buitenland Verhuist!1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (132 stemmen, gemiddeld: 4,00 van de 5)

Laden...

Verhuizen naar een ander land voor werk is een spannende ervaring en gaat vaak gepaard met veel hoogte- en dieptepunten.

Er kan veel misgaan in een andere cultuur en land, maar het opdoen van nieuwe ervaringen maakt voor veel mensen de moeilijke momenten goed.

Door aan de volgende 4 dingen te denken zal deze levensveranderende ervaring een grote kans van slagen hebben.

1.Pas je aan een land aan

In een ander land werken veel dingen vaak anders en dit kan voor veel ergernissen en frustraties zorgen. Vaak snap je niet waarom mensen iets op een bepaalde manier doen, of vind je de manier die je gewend bent beter.

Toch is het belangrijk om je aan te passen aan een land. Probeer de taal te leren en leer van de andere cultuur.

Vaak zijn er verschillende manieren om iets “goed” te doen en is er niet voor niks een reden waarom de lokale bevolking iets op een bepaalde manier doet.

Mensen waarderen het altijd wanneer je laat zien dat je je probeert aan te passen. Je zal zien dat je gemakkelijker vrienden maakt en dat je lokale collega’s meer open voor je staan. Door je aan te passen maak je ook meer kans op promotie.

2. Blijf bij je eigen cultuur

Het is dan wel belangrijk om je aan te passen, toch is het ook belangrijk om bij je eigen cultuur te blijven. Wanneer je een tijd lang je eigen taal niet meer hebt gesproken, dan is het vaak fijn om dat weer even te kunnen doen.

Ook snappen mensen uit jouw vaderland beter tegen wat voor problemen je aanloopt en hebben ze bruikbare tips.

Dat je anders over dingen denkt kan je ook in je voordeel gebruiken. Je kan soms nieuwe inzichten geven op het werk en situaties op een andere manier oplossen.

3. Je gezinssituatie heeft veel invloed

Een van de belangrijkste factoren om de verhuizing te laten slagen is om rekening te houden met je gezinssituatie. Voor mensen die alleenstaand zijn is een keuze vaak sneller en gemakkelijker gemaakt.

Je kan je gemakkelijker aanpassen en hoeft met minder rekening te houden. Toch kan het juist voor alleenstaanden lastig zijn in het buitenland, je hebt niet iemand die thuis op je wacht en je kent waarschijnlijk niemand in het nieuwe land.

Voor alleenstaanden is het belangrijk dat ze in situaties komen om mensen te ontmoeten. Vaak kiezen ze ervoor om in het centrum van een stad te wonen, omdat hier de meeste kroegen en restaurants te vinden zijn.

Er is meer te beleven in het centrum en dit geeft ook meer mogelijkheden om nieuwe mensen te leren kennen.

Wanneer je naar het buitenland met een gezin gaat, dan is het verstandig om te kijken wat de andere gezinsleden nodig hebben. Vooral gezinnen kiezen vaak om buiten de drukke stad te wonen.

Heb je kinderen, dan is het vaak ook handig om dicht bij een school te wonen. Wijken met scholen zijn vaak veiliger voor kinderen en er zijn meestal meer speelgelegenheden.

4. Laat je diploma erkennen wanneer je naar het buitenland gaat

Ben je van plan om naar het buitenland te gaan? Ga je met je partner mee, of wil je een nieuwe uitdaging aangaan in een ander land? Zorg dan dat je jouw diploma laat erkennen.

Waar kan je tegen aanlopen?

Wist je dat jouw diploma vaak niet erkend wordt in een ander land? Dit is niet alleen het geval buiten Europa, maar ook daarbinnen.

Wanneer je in het buitenland een baan gaat zoeken, dan kan je tegen het probleem aanlopen dat bedrijven en instituten je diploma niet erkennen. Dit kan ervoor zorgen dat je niet wordt aangenomen, of dat je geen vervolgstudie kan doen.

Erg vervelend, want dan was alle moeite voor niets. Gelukkig kan je jouw diploma laten erkennen, zodat het een vergelijkbare waarde heeft in het buitenland.

Hoe kan je een diploma laten erkennen?

ENIC-NARIC zijn twee organisaties die samenwerken om jouw diploma te laten erkennen in andere Europese landen, de Verenigde Staten en andere aangesloten landen.

Beide organisaties hebben banden met vele organisaties in Europa, erbuiten en de VS en kunnen je in contact brengen met de autoriteit die een diploma kan erkennen.

ENIC/NARIC  heeft banden met organisaties in 55 verschillende landen. Dit zijn alle landen binnen de EU, maar ook landen als Canada, Israël, Kazachstan en Rusland.

In veel gevallen is het mogelijk voor de ENIC/NARIC  om zelf te onderzoeken wat de waarde is van een diploma. Na het onderzoek ontvang je de resultaten en een document, dat de waarde van jouw diploma aangeeft.

Het is altijd het beste om dit onderzoek te laten doen voordat je naar het buitenland gaat. Een onderzoek kan enkele weken duren, maar ook diverse maanden, dit hangt af van het land waar je het wilt laten erkennen.

In veel gevallen moet je betalen voor het onderzoek, maar dit is het waard wanneer je daarna kan werken in een ander land.

Blog

2 thoughts on “Denk Aan Deze 4 dingen Wanneer Je Voor Werk Naar Het Buitenland Verhuist!

  1. Karim aan Antwoorden

    Lees veel over de cultuur van het volk waar je heen gaat. Als je verhuist naar een land als Amerika bijvoorbeeld, dan wordt van je verwacht dat je tipt. Ik heb me 2 maanden lang afgevraagd waarom mensen me een vreemde blik gaven aan het einde van een bezoekje aan een restaurant of het doen van een excursie haha. Lees je in over culturen en gebruiken in het buitenland, het zal het verschil maken.

Geef een reactie